5 C
Sarajevo
27.04.2024

Erdoganovo osiguranje poznato po bahatosti: Pogledajte šta su uradili u SAD-u (VIDEO)

Članovi obezbjeđenja turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana, koji su se danas sukobili s pripadnicima Granične policije BiH, od ranije su poznati po bahatom ponašanju i nepoštovanju pravila i zakona države u kojih dolaze.

Veliki incident napravili su i u Vašingtonu prije dvije godine kada su napali demonstrante.

 

Nakon što je prvobitno došlo do manjeg sukoba, a nekoliko članova obezbijeđenja je pogođeno manjim predmetima i poliveno vodom, oni to sebi nisu mogli dopustiti pa su krenuli u itekakav napad na demonstrante.

- OGLAS -
 

Tokom obraćanja turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana pristalicama u hotelu u Njujorku došlo je do nasilja kada je nekoliko demonstranata prekinulo govor turskog predsednika. Ovo je još jedan u nizu incidenata.
“Ti si terorista! Gubi se iz moje zemlje!”, uzviknuo je jedan od šestero demonstranata.

Mediji prenose da su Erdoganove pristalice uzvikivale da se šest demonstranata izbaci napolje, a zatim je nekoliko ljudi fizički nasrnulo na demonstranta koga su u tom trenutku izvodili pripadnici obezbijeđenja.

Demonstrant je na sebi imao majicu sa likom Majkla Izraela, Amerikanca koji je poginuo u vazdušnom napadu turske vojske dok je radio kao volonter.

Članovi osiguranja turskog predsjednika pokazali su svoju bahatost i tokom 6. Kongresa Unije evropskih turskih demokrata koji je održan u sarajevskoj Zetri.Svi prisutni, uključujući i novinare prošli su rigorozne kontrole i pretrese, a medijskim radnicima oduzimane su eksterne baterije, punjači i sve ono za što su pripadnici osiguranja procijenili kao sigurnosni rizik. Zanimljivo je i to da nisu htjeli odgovarati na pitanja, a medijskim radnicima iz BiH i Evrope su se obraćali isključivo na turskom jeziku.
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA