Vijesti
U vezi afere "Respiratori" ispitani i Jelka Milićević i Davor Pehar Zamjenica premijera Federacije BiH i ministarka finansija u Vladi FBiH Jelka Milićević prije 10 dana je saslušana u Tužilaštvu BiH u okviru predmeta "Respiratori", potvrđeno je za Klix.ba od izvora bliskih istrazi.
#

Iako se o ovoj informaciji danima spekulisalo, sada je potvrđeno da je Milićević iznijela sva svoja saznanja tužiocima državnog tužilaštva u vezi sa kontroverznom nabavkom 100 kineskih respiratora koje je Federalna uprava civilne zaštite za 10,5 miliona KM kupila putem firme "FH Srebrena malina".

Milićević inače vrši i funkciju komandanta Federalnog štaba civilne zaštite, a ona je svojevremeno potpisala prvobitnu raspodjelu respiratora, koja je stavljena van snage nakon što je otkrivena afera.

Pored Milićević iz Vlade FBiH tužioci su ispitali i Fadila Novalića, koji je sinoć uhapšen, te njegovog šefa kabineta Hasana Ganibegovića i sekretarku Editu Kalajdžić.

Kako dalje saznaje Klix.ba, prije pretresa prostorije Zavoda za javno zdravstvo FBiH u Tužilaštvu BiH je ispitan je i direktor Davor Pehar koji se nekoliko sati zadržao sa tužiocima. Pored njega ispitano je još nekoliko radnika Federalnog zavoda za javno zdravstvo. Oni su saslušani u svojstvu svjedoka.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.