Vijesti
U Zenici pronađeno 27,5 kg marihuane Policijski službenici Policijske stanice Crkvice u nedjelju, 2. februara, u Zenici, u ulici Bilimišće, u pomoćnom objektu-šupi, pronašli su dvije platnene torbe u kojoj su se nalazili paketi oblijepljeni prozirnom folijom s sadržajem marihuane
#

Policijski službenici Policijske stanice Crkvice u nedjelju, 2. februara, u Zenici, u ulici Bilimišće, u pomoćnom objektu-šupi, pronašli su dvije platnene torbe u kojoj su se nalazili paketi oblijepljeni prozirnom folijom s sadržajem NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Na licu mjesta uviđaj su izvršili službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici, kojom prilikom je pronađena materija izuzeta a izvršenim vaganjem i preliminarnim vještačenjem utvrđeno je da se radi o marihuani, ukupne težine 27,5 kg.

U vezi s tim, poduzete su sve neophodne operativno-taktičke mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja i pronalaska počinioca navedenog krivičnog djela.

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUPZDK)  otkrili su drogu nakon konkretnih operativnih saznanja da se na području Zenice, naselje Bilimišće, nalazi veća količina narkotičkih sredstava.

- Navedene aktivnosti su rezultat stalne saradnje policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona s građanima, institucijama i drugim subjektima zajednice. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo građanima na saradnji u svakom pogledu koja rezultira otkrivanjem počinilaca inkriminisanih radnji - navodi se u saopćenju iz MUPZDK-a. 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.