Vijesti
U Živinicama uhapšeno više osoba zbog organizovanog privrednog kriminala (VIDEO) U velikoj akciji koju su pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona proveli na području Živinica s ciljem razbijanja organizovane kriminalne grupe, uhapšeno je nekoliko osoba.
#

 U velikoj akciji koju su pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona proveli od jutarnjih sati na više lokacija na području Živinica s ciljem razbijanja organizovane kriminalne grupe, uhapšeno je nekoliko osoba.

Uhapšen je i vođa grupe osumnjičen da je organizovao grupu ljudi u kojoj su svi imali različite uloge vezano za počinjenje krivičnih djela zloupotrebe položaja i ovlasti, zatim lihvarstvo, odnosno kamatarenje većeg broja osoba i nedozvoljeno bavljenje određenim zanimanjem.

- Pretresi se obavljaju na Sedmičnoj pijaci na Ciljugama, JP "Horizontala" u Živinicama, stambenim ili poslovnim prostorima koji koriste osumnjičene osobe i na drugim lokacijama na području Živinica - kazao je  portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Dodao je da je više osoba osumnjičeno da su bili dio kriminalne grupe koja je učestvovala u udruživanju radi činjenja krivičnih djela, zloupotreba položaja ovlaštenja, lihvarstva/kamatarenje, te neovlašteno bavljenje određenog zanimanja.

- Sam organizator osumnjičen je za krivično djelo ‘pranje novca’, davanje dara ili drugog oblika koristi, te za neovlašteno držanje oružja – istakao je Arnautović.

Nezvanično sesaznaje da je uhapšeno ukupno 11 osoba, od kojih je devet članova ove kriminalne gripe i dva policajca iz Živinica. Svim osumnjičenima i uhapšenima nakon tužilačke obarde bit će određene mjere pritvora.

Akcija je provedena po nalogu Općinskog suda u Živinicama i Tužilaštva TK.

Nakon tužilaške obrade, osumnjičenima će biti određene mjere pritvora.

Video: 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.