1 C
Sarajevo
19.04.2024

Još jedna srbijanska glumica javno progovorila o seksualnom zlostavljanju Mike Aleksića

Dva dana nakon što je Milena Radulović istupila u javnost i otkrila da ju je Aleksić nekoliko puta silovao, njene korake pratila je i Iva Ilinčić koja je na identičan način otkrila svoju priču.

U novom izdanju Blica objavljena je kompletna ispovijest mlade glumice, koja tvrdi kako ju je Aleksić zlostavljao prije šest godina.

“Šest godina sam šutjela. Bukvalno nikome ništa nisam rekla. Ni mami, ni tati, ni sestri, ni tadašnjem dečku, sadašnjem… Nikome. Stidjela sam se, preuzela sam njegovu sramotu, osjećala sam se kao saučesnik. Bila sam mala, nisam shvatala da nisam saučesnik već žrtva jednog izrazito inteligentnog čovjeka”, rekla je Ilinčić za Blic.

- OGLAS -

Dodala je kako nije silovana, ali jeste “kontinuirano seksualno uznemiravana”.

“Kada se prvi put dogodilo, rekla sam sebi: ‘Mika mi je kao otac, nemoguće da se ovo dešava i ne dešava se. A ako se dešava, onda on mene čeliči, hoće da me spremi za surovi svijet reditelja i producenata’. Pravdala sam to, odbijala da prihvatim. Ignorisala sam. A onda sam priznala sebi, što je bio ogroman korak”, dodala je.

Dodala je kako su kroz istu stvar prolazile i druge glumice, da su sve pretpostavljale da se isto dešava i ostalima, ali nisu imale snage, a ni hrabrosti govoriti o tome.

“Aleksićevu školu sam upisala sa deset godina, tu grupu smo mnogo voljeli. Formirao nas je po sopstvenoj mjeri, pravio od nas ličnosti kakve je želio. Ja sam bila poslušna, ali čak i oni neposlušni su slušali Aleksića, bili vezani za njega. On je poništavao autoritet roditelja, jako inteligentno, postavljao sebe kao apsolutno dominantnog. To nije izazivalo samo strah i poštovanje, već i ogromnu ljubav. Kad je tolika ljubav, osjećaš da mu pripadaš, da mu stalno nešto duguješ, pa kad se i dese tako loše stvari, ti razmišljaš kako on tebi želi dobro i kako sve radi za tvoje dobro”, dodala je.

Naglasila je kako je Aleksić učenike od djetinstva učio “kako se o časovima ne priča roditeljima, a ni najboljoj drugarici – to je ‘naša stvar'”.

 

“Istina oslobađa, dragi prijatelji. Konačno smo progovorile. Hvala Mileni što je neviđeno hrabra i što je povela ovu borbu. Što nas je uvjerila da pravda ipak postoji. Hvala mom tati, legendi, što sam ja njegova princeza i koji je učinio sve što je mogao da ovo prestane. Hvala djevojkama koje su sa nama ostale do kraja. Hvala Vesni Gašić, zapamtite to ime i prezime. Hvala i svim djevojkama koje nisu istupile i plaše se, znam kako se osjećate, godinama sam bila kao vi. Konačno se ne stidim i nemam čega da se stidim, briga me. Sramota nije moja. Budite hrabre jer stvarno niste same. Obećavam”, napisala je na Instagramu.Podsjetimo da je Aleksić danas saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu nakon što je jučer uhapšen, a tereti se za 15 krivičnih djela. Kako prenose srbijanski mediji, Aleksić je kazao da “optužbe nisu tačne i da ne zna zašto su to rekle”.

Na prijedlog tužioca određen mu je pritvor do 30 dana, a Viši sud u Beogradu donio je takvu odluku zbog straha od utjecaja na svjedoke, ali i zbog uznemirenja javnosti.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA