Vijesti
Uhapšen muškarac: Čamcem preko Drine prevozio migrante iz Srbije u BiH Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik u srijedu su na području općine Bratunac, u mjestu Polom, spriječili krijumčarenje migranata.
#

Nakon što su, prilikom nadzora državne granice i uz korištenje specijalističke opreme, uočili čamac iz Republike Srbije, koji je plovio rijekom Drinom prema teritoriju BiH, pripadnici JGP Zvornik zaustavili su čamac u kojem se nalazilo 11 osoba afroazijskog porijekla.

Prema naredbi dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, osumnjičena osoba koja je upravljala čamcem (po izjavi državljanin Pakistana), uhapšena je i predata tužiocu Tužilaštva BiH uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "krijumčarenje osoba".

Čamac i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti.

Preostalih deset muških krijumčarenih osoba koje su izjavile da dolaze iz Pakistana i Bangladeša je saslušano u svojstvu svjedoka uz pomoć ovlaštenog prevoditelja.

Daljnji rad nad krijumčarenim migrantima nastavit će pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.