Vijesti
Uhapšen major vojske RS-a Ratko Đurković, protest u Ugljeviku Boračka organizacija opštine Ugljevik osudila je hapšenje majora Vojske Republike Srpske Ratka Đurkovića, navodeći da su ga u porodičnoj kući u Ugljeviku uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH.
#

Pripadnici Državna agencije za istrage i zaštitu (SIPA)  jutros su uhapsili majora bivše Vojske Republike Srpske Ratka Đurkovića.

On je uhapšen jutros u porodičnoj kući u Ugljeviku.

Đurković je bio i komandant brigadnog bataljona Prve majevičke brigade Vojske RS-a.

Boračka organizacija opštine Ugljevik osudila je hapšenje Ratka Đurkovića, navodeći da su ga u porodičnoj kući u Ugljeviku uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH. Za danas su najavili proteste.

On se sumnjiči za ratne zločine  nad bošnjačkim stanovništvom na Tursunovom Brdu kod Teočaka. Iz SIPA se još uvijek nisu detaljnije oglasili o ovom hapšenju. No, kako saznajemo, SIPA je jutros obradila još jednu osobu u Doboju vezano za ove zločine.

Iz boračke organizacije su za 12 sati najavili konferenciju za novinare kako bi izrazili nezadovoljstvo jutrošnjim hapšenjem, uz navode da je lažno optužen za ratne zločine.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.