-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Opozicija ga poziva na ostavku, Netanjahu ni ne pomišlja da je podnese

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu suočio se sa pozivima da podnese ostavku zbog korupcionaškog skandala, prenosi Tanjug.

On je rekao da neće podnijeti ostavku nakon što su juče protiv njega podignute optužnice za primanje mita, prevare i kršenje povjerenja, prenio je Rojters.

Sedamdesetogodišnji lider desničarske stranke Likud negira sva krivična dela i ocjenjuje optužnicu kao “pokušaj državnog udara”.

- OGLAS -

Netanijahuov glavni rival vođa Plave i bijele partije Beni Ganc izdao je saopštenje u kome ga poziva da odmah podnese ostavku.

Prema izraelskom zakonu, premijer nije u obavezi da podnese ostavku, ali kako Izrael ide u pravcu održavanja trećih izbora za manje od godinu dana, Netanijahu bi mogao da se nađe u teškoj poziciji.

Podrška njegovih kolega iz stranke biće od ključnog značaja za Netanijahuov ostanak na vlasti, navodi agencija.

Pojedini ministri izdali su saopštenje u kome su iznijeli svoju podršku, a ministar pravosuđa Amir Ohana izjavio je da je ponosan što poslanici Likuda podržavaju Netanijahua dodajući: “Osim dvojice”.

Netanijahuov ultrancionalistički koalicioni partner Bezalel Smotrič, ministar transporta, takođe je izrazio podršku.

On je napisao na svom Tviter nalogu da planirani ulični protesti u znak podrške premijeru imaju za cilj sprečavanje “grabežljive, nasilne i opasne pravosudne diktature”.

Netanijahu je nakon sinoćnjeg televizijskog obraćanja danas postavio na svoj Tviter nalog imodžije srca i izraelske zastave i napisao: “Hvala vam za vašu podršku i ljubav, Šabat Šalom”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA