Vijesti
Nakon višemjesečnog skrivanja uhapšen osuđeni ratni zločinac Darko Mrđa "On će biti predan kazneno-popravnom zavodu u Foči na dalje postupanje", naveli su iz SIPA-e.
#

Bivšeg pripadnika vojske bosanskih Srba Darka Mrđu koji je pravomoćno osuđen zbog počinjenih ratnih zločina uhitila je u petak policija u Bosni i Hercegovini nakon njegova višemjesečnog skrivanja. Iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) potvrdili su kako su njihovi policajci tijekom dana na području Prijedora uhitili osobu za kojom je raspisana domaća i Interpolova tjeralica zbog počinjenih ratnih zločina a lokalni su mediji izvijestili kako je riječ upravo o Mrđi.

"On će biti predan kazneno-popravnom zavodu u Foči na dalje postupanje", naveli su iz SIPA-e. Mrđa je u kolovozu 2019. pravomoćno osuđen na 20 godina zatvora a nije se pojavio na Sudu BiH kada mu je izricana presuda.

Njegov odvjetnik Ranko Dakić je tada izjavio kako s branjenikom nije kontaktu već neko vrijeme a Mrđa je nakon izricanja presude bio nedostupan pravosuđu. Sud BiH proglasio je Mrđu krivim za zločine nad prijedorskim Bošnjacima iz srpnja 1992., uključujući one počinjene u zloglasnim koncentracijskim logorima "Omarska" i "Manjača". Osuđen je zbog ubojstva trojice bošnjačkih zarobljenika te zbog toga što je zarobljeniku Jasminu Ališiću pod prijetnjom smrti zapovjedio da zadavi zarobljenika Samira Džafića. Jedan pripadnik Mrđine postrojbe nakon toga je zaklao Ališića, prenosi Hina. 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.