5 C
Sarajevo
25.04.2024

Zbog ubistva komšije u Prijedoru upućen na psihijatrijsko liječenje

Odlukom Vrhovnog suda RS Branislav Plavšić (28) iz Kozarske Dubice upućen je na psihijatrijsko liječenje u Sokolac zbog ubistva komšije Mileta Tubića (66).
Njega je Plavšić usmrtio u stanju neuračunljivosti, a ova odluka je donesena nakon što je Vijeće odbacilo žalbe odbrane optuženog i njegove majke na odluku Okružnog suda u Prijedoru. Žalbe na to što je Plavšić upućen na psihijatrijsko liječenje odbijene su kao neosnovane i potvrđeno je rješenje Okružnog suda u Prijedoru.

Podsjećamo, Okružni sud u Prijedoru u martu je Plavšića proglasio odgovornim za ubistvo Tubića i uputio ga na obavezno psihijatrijsko liječenje. On je na Tubića pucao iz automatske puške, a krvavi pir se desio lani 9. juna u dvorištu njegove kuće u Dizdarlijama.

Prema presudi, Plavšić je u stanju neuračunljivosti, usljed duševnog oboljenja paranoidna šizofrenija, uzeo automatsku pušku i došao do komšijinog dvorišta, a kad ga je ugledao pored ograde on je s udaljenosti od desetak metara iz puške ispalio metak prema njemu.

- OGLAS -

Tubić ga je molio da ne puca, ali je komšija ispalio još dva metka, koja su ga pogodila u grudi i pao je na zemlju, te mu je ispalio metak u grudi. Tubić je ubrzo preminuo od teških povreda i usljed iskrvarenja, a Plavšić je otišao kući i ostavio pušku koju je policiji predao njegov otac.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA