Vijesti
Uhapšeni automafijaši: Pokušali naplatiti otkup za ukradeni Peugeot Utvrđeno je da su B. M. i Z. S. na ime novčanog otkupa Peugeota, ukradenog na Stupu, počinili krivično djelo pokušaj iznude
#

Službenici Odjeljenja za imovinske delikte, Sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo, prekjučer su uhapsili B. M. (28) i Z. S. (24) zbog teške krađe i pokušaja iznude. Sumnja se da su dvojica uhapšenih 10. decembra iz ulice Stupska, općina Ilidža, ukrali Peugeot 307, vlasništvo N. S. iz Sarajeva.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policajci su 19. decembra na parkingu u ulici Nedima Filipovića, općina Novo Sarajevo, pronašli ukradeni Peugeot. Nakon završenog uviđaja koji su obavili službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, vozilo je vraćeno vlasniku i za njim je obustavljena potraga.

U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da su B. M. i Z. S. na ime novčanog otkupa spomenutog vozila počinili krivično djelo pokušaj iznude.

O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uhapšene osobe predate su u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju navedenih krivičnih djela.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.