Vijesti
Uhapšeni u akciji "Inpact" u Mostaru Rijad Dumpor i Dženan Demirović prebačeni u zatvor u Sarajevu Rijad Dumpor i Dženan Demirović koji su prije dva dana uhapšeni u sklopu velike policijske akcije "Inpact" koja se odvijala u Mostaru, prebačeni su večeras u Kazneno-popravni zavod Sarajevo.
#

Tu informaciju je za Klix.ba potvrdio direktor KPZ Sarajevo Faruk Zubčević navodeći da je to odluka Kantonalnog suda u Mostaru.

"Radi se o pritvorskom predmetu i podaci koje ja posjedujem na osnovu kojih su oni došli u zatvor u Sarajevu jeste da im je određen pritvor u trajanju od mjesec dana", kazao je Zubčević.

Inače, kako nam je pojasnio, prebacivanje osumnjičenika u bilo koji zatvor na području Federacije BiH je uspostavljeno na osnovu odluke Ministarstva pravde kako bi se te aktivnosti što brže i kvalitetnije provele te stvorili uslovi za što efikasniju istragu, ali i zbog trenutne situacije s pandemijom s obzirom na to da je ograničen broj osoba u prostorijama.

Još nekoliko uhapšenih u ovoj akciji je prebačeno u zatvor u Zenicu. I Sado Đugum, jedan od uhapšenih u akciji "Inpact", također je trebao biti prebačen u KPZ Zenica.

Također, kako nezvanično saznajemo, iz akta koji je upućen u Sarajevo i Zenicu, uočljivo je da je zbog sukoba klanova i veza njihovih pripadnika rizično da svi uhapšeni budu pritvoreni u Mostaru.

Dumpor i Demirović, prema saznanjima, terete se za počinjenje niza krivičnih djela.

Osim njih dvojice uhapšeno je još osoba, a svi oni su se prije prebacivanja nalazili u prostorijama FUP-a u Mostaru. Kako saznajemo, osim Dumpora, Đuguma i Demirovića, u ovoj akciji su uhapšeni i Miran Voljevica, Edhem Memić i Vedran Drljević.

Sumnjiče se za krivična djela organizovanog kriminala, iznude, prevare, trgovine narkotičkim sredstvima i otmice.

Akcija je rađena po nalogu Tužilaštva HNK, a glasnogovornica FUP-a Marina Zović ranije je za naš portal kazala da su osumnjičene osobe višestruki povratnici u vršenju krivičnih djela.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.