1 C
Sarajevo
19.04.2024

Snimak pljačke ih odao: Pogledajte kako su “pali” Bosanac Danijel i Srbijanac Marko (VIDEO)

Uhapšeni su državljanin Srbije Marko Milanović (28), nastanjen u Piovene Rocchette, državljanin BiH Danijel Okaušanin (34), koji živi u Thieneu, i Italijanka Denise Carlesso (25), stanovnica Nove., prenosi Radiosarajevo.ba.

To je rezultat istrage serije pljački koja je počela 20. oktobra napadom na slot kladionica “El Dorado” u ulici Capitelvecchio, u Bassanu. Tokom istrage karabinjeri su dobili snimak nadzornih kamera na kojem se vide dvojica pljačkaša u akciji i njihova navodna žrtva Denise Carlesso, radnica poslovnice.

- OGLAS -

Carlesso je izjavila da je pretučena tokom pljačke te da su počionioci osobe sa sjevera Afrike. Međutim, snimak je pokazao da radnica nije pretučena te da je bilo nemoguće da na bilo koji način identificira potpuno maskirane pljačkaše.

Dok je trajala istraga, 28. novembra, u obližnjem Zanéu je izvedena još jedna slična pljačka, ponovo poslovnice koja pripada grupaciji “El Dorado”. Radnik slot kladionice prepoznao je jednog od napadača po svijetlim očima i nagovijestio da je riječ o “Marku”, mladiću njegove radne kolegice Denise Carlesso.

Policija je počela stezati obruč oko Marka Milanovića i Danijela Okaušanina koji su 18. januara izveli još jednu sličnu pljačku – ovaj put slot kladionica “El Dorada” u gradiću Malo. Pljačkaši su uzeli 5.000 eura, ali su vrlo brzo uhapšeni s plijenom te pištoljem korištenim u napadu.

Istraga je pokazala da je Denise Carlesso nešto ranije radila u slot sobi u Malou, a neposredno prije pljačke nazvala je radnog kolegu tamo zaposlenog i upitala “koliko ima ljudi u prostoriji”.

Milanović i Okaušanin su pritvoreni u Vicenzi, dok je saučesnica Denise Carlesso stavljena u kućni pritvor. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA