Vijesti
Vozač koji je izazvao saobraćajnu nesreću u Prijedoru trebao biti u izolaciji Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da je muškarac koji je u subotu izazvao saobraćajnu nesreću u gradu morao biti u izolaciji i da će biti kažnjen.
# Ilustracija
 
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da je muškarac koji je u subotu izazvao saobraćajnu nesreću u gradu morao biti u izolaciji i da će biti kažnjen.
 

"Ta osoba će biti kažnjena, nalog je pokrenut", rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon sjednice Štaba za vanredne situacije.

Prijedorski portali objavili su jučer fotografiju saobraćajne nezgode u kojoj je muškarac automobilom sletio u rijeku Gomjenicu, nakon čega je došao u kontakt s medicinskim radnicima Doma zdravlja i bolnice "Dr Mladen Stojanović".

Nezvanična informacija je da je mjera izolacije ovom muškarcu izrečena jer je doputovao iz inostranstva.

Gradonačelnik je rekao da u Prijedoru nema novooboljelih, 847 osoba je pod zdravstvenim nadzorom, dok je iz nadzora izašlo 17 ljudi.

"Svi koji su do sada testirani su negativni, osim jednog. Nažalost, jedini oboljeli je u jako teškom zdravstvenom stanju, priključen je na respirator i situacija je neizvjesna", naveo je Đaković.

On je dodao da je počela akcija nabavke dodatnih respiratora u koju su se uključili Gradska uprava i privrednici, budući da ih u bolnica ima samo tri za teška stanja.

Gradonačelnik je podsjetio da su juče Republička uprava civilne zaštite i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač posredovali u problemu transporta preko granice jednog respiratora iz prijedorske bolnice koji je bio na popravci u Beogradu.

On je najavio nastavak dezinfekcije, kao i da se traži način da se regulišu pitanja starijih osoba koje se ne smiju kretati, a ne tiču se snabdijevanja osnovnim životnim potrepštinama, jer je to već regulisano.

"Zahvaljujem se svim građanima koji se pridržavaju mjera gradskog i republičkog štaba, kao i svima koji nam pomažu", rekao je Đaković.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.