8 C
Sarajevo
26.04.2024

Duel Željezničara i Čelika na Grbavici, Borac i Radnik čekaju okršaj u Banjoj Luci

Utakmica na Gradskom stadionu u Banjoj Luci bit će izuzetno zanimljiva, jer su Borac i Radnik u sjajnoj formi. Banjalučani imaju seriju od pet vezanih pobjeda, dok klub iz Bijeljine ima skor od četiri trijumfa i jedan neriješen rezultat.

Ova dva kluba sastala su se u četvrtom kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine ove sezone, a tada je Borac u Bijeljini slavio sa 1:2. Borac ima devet pobjeda protiv Radnika u posljednjih 14 okršaja, dok su Bijeljinci slavili samo dva puta.

Osim teže povrijeđenog Aleksandra Subića, koji je duže vremena van stroja, trener Borca Branislav Krunić može računati na sve ostale igrače u današnjem meču. Ni Mladen Žižović neće imati problema, jer su ove sedmice počeli trenirati Eldar Hasanović i Mahir Karić, tako da nema povrijeđenih igrača, ali ni kartoniranih.

- OGLAS -

Duel starih rivala Željezničara i Čelika odigrat će se na Grbavici. Plavi su u posljednje vrijeme malo pokvarili dojam i žele dobrom igrom i pobjedom to popraviti. Željezničar se pobjedom može vratiti na drugu poziciju, koju je preuzela Tuzla City nakon jučerašnjeg trijumfa protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

S druge strane Čelik se nalazi u lošoj formi, jer su vezali dva poraza i nalaze se samo četiri boda iznad opasne zone i pod hitno su im potrebno bodovi kako bi “pobjegli” u mirniji dio tabele. Zeničani su prošle sezone na Grbavici ostvarili pobjedu rezultatom 1:2.

Amar Osim ne može računati na Ermina Zeca zbog povrede, kao i kartoniranih Damira Sadikovića i Siniše Stevanovića. Čelik na Grbavicu dolazi bez dvojice standardnih fudbalera, Vrhovca i Perišića.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA