Vijesti
Advokat Karkin za Face.ba: Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio optužnicu protiv Armina Berberovića Optužuju ga za krivično djelo "Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa" u vezi s "Ugrožavanjem sigurnosti javnog prometa".
#

Kantonalni sud u Sarajevu je potvrdio optužnicu protiv Armina Berberovića, koji je automobilom usmrtio 25-godišnju Azru Spahić i 26-godišnju Almu Suljić, potvrdio je za Face.ba sarajevski advokat Rusmir Karkin koji zastupa Berberovića.

Sud navodi da se Berberoviću stavlja na teret da, kao učesnik u prometu, ne pridržavajući se prometnih propisa, ugrozio javni saobraćaj dovodeći u opasnost živote ljudi, što je rezultiralo smrću dvije osobe, dok je jedna osoba zadobila lake tjelesne povrede.

  

Tužilaštvo je zajedno s optužnicom podnijelo prijedlog za produženje pritvora, o kojem će Sud odlučiti naknadno.

Podsjetimo, Azra Spahić je 26. maja 2023. poginula u saobraćanoj nesreći kada ju je udarilo vozilo kojim je upravljao Armin Berberović. Osim Azre, Berberović je udario još dvije osobe.

Alma Suljić preminula je nakon skoro mjesec dana od nesreće usljed teških povreda.

Istragom je utvrđeno da je Berberović vozio bez vozačke dozvole, sa 0.41 promila u alkohola u krvi, te je od ranije poznat sarajevskoj policiji po brojnim prekršajima.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.