Vijesti
Zaplijenjeno više od šezdeset kilograma marihuane u Foči Predmeti koje su izuzeti sa lica mjesta deponovani su u službene prostorije Policijske uprave i bit će predmet vještačenja.
#

Policijski službenici Policijske uprave Foča jučer su u okviru planskih aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe opojnih droga na području operativne nadležnosti Policijske uprave Foča, a u okviru akcije kodnog naziva „Plantaža 23“ pronašli i izuzeli veću količinu biljne zeljaste materije koja svojim izgledom i morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu.

Marihuana bila u vrećama 

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje koji se usmeno saglasio da se preduzmu sve mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga". 

"Uviđaj na licu obavili su policijski službenici uz prisustvo tužioca nadležnog tužilaštva. Tom prilikom pronađene su četiri PVC vreće u kojima se nalazilo 59 pakovanja u kojima se nalazi biljna zeljasta materija, koja svojim izgledom i morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne bruto mase od oko 64 kilograma, zapakovana u streč-foliji, spremna za dalji transport i prodaju", navedeno je u saopćenju PU Foča.

Droga deponovana zbog vještačenja

Predmeti koje su izuzeti sa lica mjesta deponovani su u službene prostorije Policijske uprave i bit će predmet vještačenja.

"Policijski službenici Policijske uprave Foča preduzimaju i dalje planske aktivnosti i operativne mjere i radnje na rasvetljavanju i otkrivanju izvršioca krivičnog djela 'Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga', a sve pod nadzorom postupajućeg Tužilaštva", navedeno je u saopćenju.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.