Vijesti
Zatražen pritvor za muškarca koji je ženu polio benzinom i zapalio u Laktašima O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banja Luci.
#

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, nakon ispitivanja osumnjičenog Branislava Stanivukovića (1977).predložio je Osnovnom sudu u Banja Luci određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

"Osumnjičeni je dana 20.07.2020. godine, oko 09.30. časova, u mjestu Aleksandrovac, nakon verbalnog sukoba sa vanbračnom suprugom oštećenom M.M. rođena 1987.godine, istu polio bezninom i zapalio. Oštećena M.M. je zadobila teške tjelesne povrede opasne po život.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela, i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti , saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banja Luci.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.