7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

Bundesliga: Werder prekinuo niz od 19 poraza protiv Bayerna, Schalke ponovo izgubio

Klub iz Bremena je prekinuo niz od čak 19 poraza od Bavaraca. Bayern i Werder odigrali su 1:1 na Allianz Areni u današnjem susretu 8. kola Bundeslige.

Gosti su već ranije tokom prvog poluvremena jasno dali do znanja da se nisu došli preplašeni od evropskog prvaka i Neuer je nekoliko puta fantastičnim intervencijama morao spašavati svoju ekipu.

No u 45. minuti nije bilo spasa. Odlično je, nakon izvedenog ubacivanja sa strane, Joshua Sargent varkom tijela probio desnu stranu, ušao u kazneni prostor, a nakon što je dao lijepu prizemnu povratnu loptu, Maximilian Eggestein odlično reagira iz prve i šalje loptu neobranjivo u donji kut mreže Manuela Neuera.

- OGLAS -

U drugom je poluvremenu Bayern krenuo svim snagama po izjednačenje te ne čudi da je do njega i uspio doći. Dogodilo se to u 62. minuti kada je iskosa jedan dugi centaršut uputio Leon Goretzka, a na drugoj vratnici jedini nečuvan glavom reagirao Kingsley Coman i proslijedio loptu u mrežu za 1:1.

U 84. minuti Eric-Maxim Choupo-Moting promašio je nevjerojatnu priliku s kojeg metra udaljenosti, nakon što mu je Coman lijepo spustio loptu. No ostalo je 1:1 i gosti su uspjeli prirediti veliko iznenađenje.

Hoffenheim i Stuttgart su podijelili bodove u utakmici sa šest golova.

Domaćini su poveli u 16. minuti preko Christopha Baumgartnera. No našli su se u problemu jer su gosti brzinski preokrenuli te golovima u 18. i 27. minuti stigli u prednost.

Pridošlica iz Tottenhama Ryan Sessegnon izjednačio je tek što se došlo s pauze u 48. minuti, a Andrej Kramarić je realizirao najstrožu kaznu u 71. minuti za pobjedu, nakon što je u kaznenom prostoru srušen Florian Grillitsch.

Schalke i poslije osmog kola nije osjetio slast pobjede pošto je rutinski poražen na svom terenu od Wolfsburga, 0:2. Golove za gostujući tim iz istoimenog grada postigli su Wout Weghorst u trećem i Xaver Schlager u 24. minutu. Vedad Ibišević nije ulazio u igru kod poraženih.

Rezultati 8. kola Bundeslige:

Bayern – Werder 1:1

Arminia – Bayer Leverkusen 1:2

Borussia M. – Augsburg 1:1

Schalke – Wolfsburg 0:2

Hoffenheim – Stuttgart 3:3

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA