15 C
Sarajevo
28.03.2024

U Lepenici, gdje je danas ubijen Gačić, rođen je i ubijen Junuz Kečo zvani Kuduz

 
To naselje, koje broji manje od 3.000 stanovnika, već decenijama potresaju ubistva, a policiji je uvijek sumnjivo mjesto u kojem se skrivaju kriminalci ili ubice, koji baš u ovom području pokušavaju naći izlaz. Prema Fojnici, Kiseljaku, pa dalje prema Travniku, prema Sarajevu ili Mostaru.

Iz lepeničkog sela Žeželevo je Junuz Kečo Kuduz. Kečo je u martu 1985. godine, u naletu ljubomore, ubio suprugu Rasemu Fazlibašić pred očima pastorke Sanele. Desetak dana skrivao se po okolnim šumama te je uhvaćen u Budvi, prenosi Avaz.

Osuđen je na 15 godina zatvora u Foči, a rat ga je zatekao u rodnom mjestu. Pridružio se Armiji RBiH, a poginuo je, zajedno s tada 14-godišnjom Sanelom, u augustu 1993. Snajperski metak pogodio ih je nedaleko od Kečinog kućnog praga, u lepeničkom selu Gojkovac.

U ljeto 2013. lepenički kraj potresao je još jedan zločin. U šumi u Ćubrenu pronađena su tijela dvojice muškaraca, a policija je raspisala potjernicu za Markom Trogrlićem zvanim Breza, prenosi danas Dnevni Avaz.

- OGLAS -

Trogrlić je osumnjičen da je 26. jula ubio Marka Marjanovića, komšiju iz Ćubrena, i njegovog brata Slavka Marjanovića. Neki su govorili da je do ubistva došlo zbog međe.

Potraga za Trogrlićem trajala je osam dana, a policijski izvori navodili su da se i Trgorlić krio u istim šumama kao svojevremeno i Junuz Kečo.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA