Vijesti
Drugi o 3000. izdanju "Centralnog dnevnika": Jubilej, rekord za Guinnessa, viteško novinarstvo... Senad Hadžifejzović danas priprema svoj 3000. "Dnevnik". Radi se o jubileju jedinstvenom ne samo u domaćem i regionalnom, već i u globalnom okviru.
#

"Dobro sam ga upoznao prije više od trideset godina; jedan je od onih koji me je zarazio novinarstvom i učio u Omladinskom programu Radio Sarajeva. Sto puta sam bio bijesan i ljut na njega zbog onoga što uradi ili kaže. Međutim, i kada sam ga 'mrzio', ja sam ga volio zbog njegove osobine vrijedne divljenja i najvišeg poštovanja, osobine tako rijetke u današnjem svijetu: nikada svoja (visoko)moralna uvjerenja nije podređivao svojim osobnim interesima, naprotiv, i nikada nije služio nacionalizmu, držeći se antifašizma kao 'pijan plota'. Njegova uloga u odbrani Bosne i Hercegovine u zločinačkoj agresiji je historijska, ne samo u novinarskom kontekstu: svoj ogromni utjecaj na javnost koristio je viteški, odlučno stajući u zaštitu nemoćnih koji su mogli postati žrtve 'kolektivne krivice naroda' i postajući nepremostiva prepreka onima koji bi se zločincima možda svetili i zločinom nad njihovim sunarodnicima. Njegov angažman u ratu imao je terapeutski učinak na ljude: užasne vijesti postajale su zehru lakšim, a lijepe još ljepšim kada ih je on saopćavao.

Zato je Senad Hadžifejzović jedan od najznačajnijih novinara u historiji i bh. i ex-Yu prostora. Ali on nije samo samo to: on je jedna od najdugovječnijih, najautentičnijih društvenih zvijezda jugoslavenskog prostora: nešto kao kombinacija Haseta Ferhatovića (po voljenosti od strane 'običnog svijeta' i auri koju s lakoćom nosi), Gorana Bregovića (ali sa obrazom i mudima) i Zdravka Čolića (po broju obožavateljki).

Godinama ga izbliza pratim i ne prestajem se pitati otkud mu energija i volja za 'ispravljanjem krivih… vjetrenjača' i to sa dječijom razigranošću. Možda je ona i razlog što ne vrišti nad poodmaklo realiziranim scenarijem RAK-ovsko-pravosudnog gašenja FACE televizije i njegovog uklanjanja sa medijske scene koji združeno provode najmoćnija bošnjačka dinastija i vožd iz Laktaša.

Kako mu je – on zna. Možda to i objasni u jubilarnom, 4000. 'Dnevniku'. Da je Senad biti lako, to bi mogao biti svako…", napisao je Senad Pećanin

Podsjećamo, jubilarni 3000. "Centralni dnevnik" sa Senadom Hadžifejzovićem pratite u 18:45 samo na FACE-u! Budite uz naše društvene mreže: Instagram, Facebook, kao i naš veb-portal Face.ba u 18:30 h, kada ćemo za sve naše vjerne gledaoce, pratitelje i građane Bosne i Hercegovine imati izuzetno važne informacije, koje ćemo objaviti tačno u ovo navedeno vrijeme! 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by FACE TV (@facetv)

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.