Vijesti
Gostovanje Lende i Stojanovića izazvalo reakcije u bh. medijima: Lendo: "SDA će prihvatiti odluku Schmidta da zaobiđe moj glas ako ona bude trajna, a ne privremena" Nakon sinoćnjeg gostovanja Refika Lende i Igora Stojanovića na Face TV-u njihovo gostovanje zaintrigiralo je bh. javnost.

Nakon sinoćnjeg gostovanja Refika Lende i Igora Stojanovića na Face TV-u njihovo gostovanje zaintrigiralo je bh. javnost. Klix.ba prenio je jutros odgovor Refika Lende na pitanje kako će SDA reagovati ako Christian Schmidt promijeni izborna pravila privremeno da bi se zaobišao njegov glas u procesu imenovanja Vlade FBiH.

Potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo rekao je da će SDA prihvatiti svaku odluku visokog predstavnika ukoliko odluka bude trajna, a ne privremena.

 

U intervjuu za Face TV Lendo je odgovorio na pitanje kako će SDA reagovati ako Christian Schmidt promijeni izborna pravila privremeno da bi se zaobišao njegov glas u procesu imenovanja Vlade FBiH.

"Ako promjene pravila i ta pravila postanu stalna kao u Ustavu, mi ćemo to prihvatiti. Ako je to privremena odluka to nije dobro, ako to bude stalna odluka, kao Ustav, zakon itd onda mi to moramo prihvatit", rekao je Lendo.

Dodao je da u tom slučaju SDA neće imati izbora nego da prihvati odluku.

Lendo je kazao da on podržava da se imenuje Vlada FBiH u narednih 30 dana, ali da SDA bude u njoj.

"Ja ću dati saglasnost ako bude dobar prijedlog. Ako u tom timu bude i SDA svakako. SDA ima dobre igrače i šteta je taj tim ne popuniti s dobrim igračima", rekao je Lendo.

Cijelo gostovanje Refika Lende i Igora Stojanovića pogledajte u videu... 

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.