Vijesti
Večerašnje izjave Mirsada Čamdžića u sučeljavanju sa Fahrudinom Skopljakom razbjesnile Harisa Zahiragića
Haris Zahiragić gledao Mirsada Čamdžića na FACE TV, pa ga brutalno napao i nazvao balijom Čamdžić je iznio niz kritika na račun SDA, a u jednom momentu je prokomentarisao i nedavne najave Harisa Zahiragića koji je, gostujući u "Centralnom dnevniku", komentirao mogućnost da BiH potraži neke nove saveznike.
#

Federalni parlamentarci Mirsad Čamdžić iz Naše stranke i Fahrudin Skopljak iz SDA večeras su bili gosti u "Centralnom dnevniku" sa Senadom Hadžifejzovićem i govorili su o  potencijalnim rješenjima za formiranje Vlade FBiH.

Čamdžić je iznio niz kritika na račun SDA, a u jednom momentu je prokomentarisao i nedavne najave Harisa Zahiragića koji je, gostujući u "Centralnom dnevniku", komentirao mogućnost da BiH potraži neke nove saveznike.

"Najradije ga ne bih komentarisao, ali je rekao da SDA želi okrenuti ka savezničkim zemljama kao što su Kina i Rusija. Možda je tamo bolja situacija kada su manjine u pitanju", rekao je, između ostalog, Čamdžić.

Na tu se opasku putem društvenih mreža oglasio i sam Zahiragić, koji je uvredljivim rječnikom poručio da ove tvrdnje nisu istinite.

"Lažeš, pseto balijsko! I ne, nije uvreda napisati istinu, jer oni su ponosni na svoj baliluk! Uvreda je lagati i stavljati nekome riječi u usta u prime time emisiji", napisao je.

Podsjetimo, Zahiragić je ne tako davno govorio kako bi Bošnjaci mogli naći nove prijatelje u svijetu.

"Ukoliko međunarodna zajednica nastavi na ovakav način tretirati političku volju bošnjačkog naroda, ja ću se lično potruditi i pobrinuti da bošnjački narod u svijetu počne tražiti nove prijatelje", rekao je Zahiragić.

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo je nakon toga potvrdio da je pod tim mislio na Kineze i Ruse.

"Možemo mi i sa Srbijom praviti bolje odnose jer očito s Hrvatskom nismo u stanju da ih napravimo. Zašto Bošnjaci i Srbi ne bi pokušali napraviti neku potpuno novu politiku?", rekao je tada Zahiragić.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.