Prognoza vremena: Petak 03. 04. 2020. Vremenska prognoza Nedima Sladića za petak, 03. 04. 2020.
#
Nad našim područjem je polje povišenog atmosferskog pritiska u privremenom slabljenju, ali se vremenske prilike neće destabilizirati. Nešto umjerene oblačnosti će sutra dospjeti s juga, a iako je vidljiv frontalni poremećaj sjevernije od naših područja, on bitnije neće utjecati na vremenske prilike u našoj zemlji.

Prijepodne u cijeloj zemlji pretežno sunčano. Malo manje hladno nego jutros, uz jutarnju temperaturu zraka većinom od -3 do 1 u Bosni i na sjeveru Hercegovine, na jugu Hercegovine do 4 ºC. U drugom dijelu dana sunčano uz umjerenu oblačnost, nešto izraženiju na jugu, jugoistoku, sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine, te djelimično u centralnim područjima, naročito u kasno poslijepodne. Ostat će suho.

Vjetar uglavnom slab do umjeren, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom u rasponu od 8 do 14 ºC, na jugu Hercegovine do 18 ºC.

Na prognoznom materijalu stvari su prilično jasne. Pred nama je niz od najmanje deset dana suhog i stabilnog vremena s dosta sunčanog vremena, a umjereno povećanu oblačnost tokom poslijepodneva očekujemo sutra i u subotu.

Iduće sedmice uz pritjecaj toplijeg zraka po visini, temperature zraka idu i iznad 20 ºC. Ugodan ostatak večeri.
 
 
 
 
 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.