15.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Premijer Ganić s Lončarom i Kurjakom

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić razgovarao je danas u svom uredu s Budimirom Lončarom, hrvatskim diplomatom i posljednjim šefom diplomatije SFR Jugoslavije i akademikom Asimom Kurjakom, hrvatskim ginekologom bosanskih korijena i stručnjakom svjetskog glasa iz oblasti ultrazvučne dijagnostike, navodi se u saopćenju Pres službe Zeničko-dobojskog kantona.

Premijer Ganić upoznao je goste sa stanjem i potencijalima Zeničko-dobojskog kantona, istakavši opredjeljenje vlasti ZDK-a za jačanje regionalne saradnje posebice u oblasti ekonomije, turizma, nauke i visokog obrazovanja.

Inicijatori i domaćini posjete su rektor Univerziteta u Zenici Damir Kukić te delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH i zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Duvnjak, koji je goste upoznao s turističkim znamenitostima Zenice i ZDK-a.

- OGLAS -

Gosti će danas na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici održati predavanje studentima prava i ekonomije – Lončar o temi “Svijet, Europa, region i BiH – 30 godina nakon rušenja Berlinskog zida”, dok će Kurjak održati predavanje na temu “Značaj izgradnje znanstvenih lidera za budućnost Bosne i Hercegovine”, saopćila je Pres služba ZDK.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA