Vijesti
CIK naredio ponovno brojanje glasova sa više biračkih mjesta za Goražde, Mostar i Banju Luku Dinamiku brojanja glasova utvrdit će direktor Glavnog centra za brojanje u "Zetri".
#

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine obavještava javnost da će u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu večeras u 20:00 sati početi ponovno brojanje glasačkih listića za izborne jedinice Goražde, Mostar i Banja Luka.

Centralna izborna komisija BiH na jučerašnjoj sjednici donijela je naredbu kojom je Glavnom centru za brojanje naloženo da izvrši brojanje glasačkih listića redovnih biračkih mjesta i utvrdi rezultate za:

  • osnovnu izbornu jedinicu Goražde za niovo Skupštine kantona u FBiH - Skupština BPK po svim političkim subjektima, a po kandidatima Naroda i pravde kad su u pitanju preferencijalni glasovi,
  • osnovnu izbornu jedinicu Mostar, za nivo Skupštine kantona HNK po kandidatima političkog subjekta SDP-a BiH,
  • osnovnu izbornu jedinicu Banja Luka po kandidatima političkog subjekta Naša priča za nivo Narodne skupštine RS.

Dinamiku brojanja glasova utvrdit će direktor Glavnog centra za brojanje u "Zetri". Ponovnom brojanju glasačkih listića mogu prisustvovati kandidati i politički subjekti koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje, kao i akreditirani posmatrači.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.