Vijesti
Cvijanović: "U Predsjedništvu ću braniti interese RS" Istaknula je da nije tačno da druga dva izabrana člana Predsjedništva ne predstavljaju nacionalne opcije.
#

Članica SNSD-a Željka Cvijanović proglasila je pobjedu u utrci za člana Predsjedništva BiH iz RS na održanim Općim izborima u BiH. Večeras se obratila javnosti, kazavši da će raditi sve u interesu bh. entiteta RS te da će u Predsjedništvu braniti interese građana RS.

“Zahvaljujem se građanima RS koji su glasali za mene. Obećavam da ću raditi kao i dosad u njihovom interesu. Što se tiče brojeva i predsjednika RS, uvjereni smo da će tu biti pobjeda, koja će se kretati u desetinama hiljada glasova razlike. Očekujem te rezultate i kad budu konačni izaći ćemo s njima. Odvijalo se sve u najboljem redu. Ne vidim bilo kakav deficit, ovo su fer i demokratski izbori, građani su birali“, rekla je Cvijanović.

Istaknula je da nije tačno da druga dva izabrana člana Predsjedništva ne predstavljaju nacionalne opcije.

“Malo ko to predstavlja. Činjenica je da sam ja izabrana na teritoriji RS i da tamo ću da branim interese RS. Moja briga je da se ponašam u skladu sa Ustavom. Ne mogu se zamarati time ko je izabran, a ko nije i nikad nisam vidjela da neko je izabran, a da ne predstavlja nacionalnu pripadnost. Ne interesuje me ko je izabran. Ne želim da ih komentarišem. Ne vjerujem da u BiH postoji bilo koja struktura koja ne baštini svoj program na nacionalnom”, rekla je Cvijanović.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.