Vijesti
Naređeno novo brojanje glasova sa još četrnaest biračkih mjesta za sve nivoe vlasti Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je na 65. sjednici donijela novu naredbu Glavnom centru za brojanje u Sarajevu.
#

Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je na 65. sjednici donijela novu naredbu Glavnom centru za brojanje u Sarajevu.

Kako kažu iz CIK-a, u cilju pravilnog objedinjavanja i utvrđivanja rezultata izbora na biračkim mjestima gdje se razliukuje broj glasačkih listića u glasačkoj kutiji na način da ima više glasačkih listića od broja potpisa, po službenoj dužnosti naređuje Glavnom centru za brojanje da izvrši otvaranje vreća sa glasačkim listićima.

"...te da izvrši ponovno kontrolno brojanje glasačkih listića, te utvrdi i objedini rezultate izbora sa četrnaest redovnih biračkih mjesta za nivo Predsjedništvo BiH, Parlamentarna skupština BiH, Parlament FBiH, Narodna skupština RS i skupštine kantona", kažu iz CIK-a.

Naredba će biti objavljena na internet-stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba i smatrat će se da je danom objave dostavljena svim kandidatima političkih subjekata, nezavisnim kandidatima kao i akreditiranim posmatračima.

"Po danas donesenoj naredbi Glavni centar za brojanje će postupiti već tokom noći ili rano ujutro. Sve aktivnosti u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu posmatraju akreditovani izborni posmatrači", dodaju iz CIK-a.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.