Vijesti
Nastavljeno brojanje listića za predsjednika RS-a, očekuje se ubrzanje procesa U Glavnom centru za brojanje glasova danas je nastavljeno kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića iz Dervente za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, a potom slijedi opština Bosanski Brod.
#

Izvor iz Glavnog centra za Srnu navodi da je završeno kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića za Bosansku Gradišku, te da su noćas brojani listići iz Modriče, Dervente i Šamca, a izvršeno je i kontrolno otvaranje vreća iz Federacije BiH.

Za sada, kako kaže, nema nekih odstupanja, sve ide prema ustaljenoj dinamici i očekuje se da će cijeli proces da bude ubrzan, jer nema kontrolnih prebrojavanja listića za druge nivoe.

Centralna izborna komisija BiH utvrdila je sinoć rezultate Općih izbora u BiH za sve nivoe, osim za predsjednika i potpredsjednika RS-a.

Iz CIK-a BiH su naveli da će rezultati izbora za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske biti utvrđeni kada se steknu uslovi, te da Glavni centar za brojanje nije okončao aktivnosti po naredbi CIK-a BiH od 10. oktobra.

CIK je 10. oktobra po službenoj dužnosti naredio otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića na svim redovnim biračkim mjestima u RS-u za nivo predsjednika i potpredsjednike entiteta.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.