Vijesti
Pratite uživo sjednicu CIK-a na kojoj bi se trebali potvrditi rezultati Općih izbora! (VIDEO) Sa malim kašnjenjem počela je 69. hitna sjednica CIK-a, a na kojoj bi trebali biti objelodanjeni rezultati Općih izbora u BiH.
#

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine održala je večeras 68. hitnu sjednicu na kojoj je razmatrano nekoliko zahtjeva za ponovnim brojanjem glasova, ali i poništavanjem Općih izbora u Bosni i Hercegovini.

Sa malim kašnjenjem počela je 69. hitna sjednica CIK-a, a na kojoj bi trebali biti objelodanjeni rezultati Općih izbora u BiH.

Podsjećamo, Centralna izborna komisija BiH večeras je odbila zahtjev Jasmine Aganović za poništavanje izbora u RS. CIK je jednoglasno odbacio ovaj zahtjev kao nedopušten. 

Potom, odbijeni su kao nedopušteni i zahtjevi Lista pravda i red – Nebojša Vukanović, koji je tražio da se izvrši kontrolno brojanje glasačkih listića za Narodnu skupštinu RS, te zahtjev BOSS-a za poništavanje izbora za Predsjedništvo BiH.

Kao preuranjen odbačen je niz zahtjeva pojedinaca i stranaka za sve nivoe vlasti i pojedine općine, jer, kako je rečeno, oni se mogu podnositi tek kada se utvrde rezultati izbora.

Predsjednik CIK-a BiH Suad Arnautović zakazao je novu hitnu sjednicu, koja je počela i na kojoj će se utvrditi rezultati Općih izbora u BiH.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.