Vijesti
Prebrojano 247 biračkih mjesta u "Zetri" Zamjenik direktora Glavnog centra za brojanje u Sarajevu Adi Agić rekao je da rade i ostale redovne aktivnosti u vezi sa glasanjem putem pošte.
#

U Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch – Zetra" prije dva dana je počelo novo brojanje glasova za funkciju predsjednika i potpredsjednike bosanskohercegovačkog entiteta RS, javlja Anadolu Agency (AA).

"Trenutno u Glavnom centru za brojanje radimo brojanje glasačkih listića za funkciju predsjednika i potpredsjednike RS-a. Radimo drugi dan. Prebrojali smo 247 biračkih mjesta do prethodne smjene", rekao je za AA zamjenik direktora Glavnog centra za brojanje u Sarajevu Adi Agić.

Prema njegovim riječima, rade i ostale redovne aktivnosti u vezi sa glasanjem putem pošte. Na hitnoj sjednici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine 10. oktobra donesena je odluka o ponovnom prebrojavanju glasačkih listića za predsjednika entiteta RS-a "neregularnosti i matematičkih nelogičnosti".

Iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) su se žestoko pobunili ovoj odluci Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH), tvrdeći da je njihov kandidat Milorad Dodik prema dosadašnjim rezultatima pobijedio i da treba biti novi predsjednik RS-a.

Prema dosadašnjim rezultatima, on je dobio 291.915 glasova, a njegova protukandidatkinja Jelena Trivić iz PDP-a 262.969, što je razlika od oko 29.000 glasova.

Međutim, opozicija u entitetu RS-u je tražila novo prebrojavanje glasova, jer smatraju da je njihova kandidatkinja pokradena na izborima održanim 2. oktobra.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.