Vijesti
Gubi li CIK konce: Donesena nova odluka o ponovnom brojanju glasova Centralna izborna komisija BiH je na večeras održanoj 72. sjednici razmatrala zahtjeve za ponovno brojanje glasova...
#

Centralna izborna komisija BiH je na večeras održanoj 72. sjednici razmatrala zahtjeve za ponovno brojanje glasova i u vezi s tim je odlučila donijeti Naredbu o ponovnom brojanju glasačkih listića u Glavnom centru za brojanje.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je usvojila naredbe koje će biti objavljene na veb-stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba i smatrat će se da su danom objave iste dostavljene svim učesnicima u izbornom procesu.

Centralna izborna komisija BiH je naredila Glavnom centru za brojanje da izvrši brojanje glasačkih listića sa pojedinih redovnih biračkih mjesta i utvrdi rezultate izbora u osnovnim izbornim jedinicama Goražde, Živinice, Mostar, Čelinac i Banja Luka.

U cilju pravilnog utvrđivanja rezultata za predsjednika i potpredsjednike RS, Centralna izborna komisija BiH je usvojila po službenoj dužnosti Naredbu o otvaranju svih vreća sa glasačkim listićima sa biračkog mjesta 007B029, te da se izvrši uvid da li se u njima nalaze glasački listići za predsjednika i potpredsjednike RS. Po ovoj naredbi, Glavni centar za brojanje će postupiti odmah.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.