Vijesti
Sutra o ishodu kontrolnog brojanja glasova za predsjednika RS Na današnjoj sjednici CIK-a saopćeno je i da je Sud Bosne i Hercegovine odbacio zahtjev SNSD za preispitivanje zakonitosti odluke o kontrolnom brojanju.
#

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine na sjednici zakazanoj za sutra u 14:00 sati razmatrat će izvještaj Glavnog centra za brojanje i glavne kontrole o obavljenom kontrolnom brojanju za nivo predsjednika i potpredsjednike RS.

Na današnjoj sjednici CIK-a donijeta je nova naredba o ponovnom prebrojavanju glasačkih listića u Glavnom centru za brojanje za više nivoa vlasti na području cijele Bosne i Hercegovine.

Prema ovoj naredbi, između ostalog, ponovo će se brojati glasovi za Narodnu Skupštinu RS sa po jednog biračkog mjesta u Banjoj Luci, Čelincu i Rudom, te sa deset biračkih mjesta u Nevesinju.

Osim toga, glasovi će ponovo biti brojani i za skupštine kantona sa tri biračka mjesta u Goraždu, u Cazinu sa sedam biračkih mjesta, te u Sarajevu sa jednog biračkog mjesta.

Na današnjoj sjednici CIK-a saopćeno je i da je Sud Bosne i Hercegovine odbacio zahtjev SNSD za preispitivanje zakonitosti odluke o kontrolnom brojanju.

 
 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.