Vijesti
Tužilaštvo BiH i SIPA završili uviđaj u Glavnom CIK-ovom centru za brojanje glasova Tužilaštvo Bosne i Hercegovine završilo je uviđaj u Glavnom centru za brojanje glasova Centralne izborne komisije (CIK).
#

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine završilo je uviđaj u Glavnom centru za brojanje glasova Centralne izborne komisije (CIK).

Jučer su pripadnici SIPA-e i tužioci Tuzilaštva BiH ušli u Glavni centar za brojanje glasova Centralne izborne komisije BiH, što je urađeno po naredbi Tužilaštva nakon pronalaska većeg broja falsifikovanih listića, a zbog sumnje u izborne prevare.

CIK je ranije Državnom tužilaštvu podnio prijavu jer je na biračkim mjestima u Brčko distriktu pronađeno 37 falsifikovanih listića za izbor predsjednika i potpredsjednika RS, te zbog 36 falsifikovanih listića sa biračkih mjesta u Bratuncu i Šekovićima.

"Uviđaj u Glavnom centru za brojanje je završen. Tužiteljstvo BiH zajedno će sa SIPA-om i partnerskim institucijama provesti sve potrebne radnje zbog utvrđivanja svih okolnosti prijave o nezakonitostima, nakon čega će se donijeti odluka o daljem postupanju u ovom predmetu", kazao je za "Klix" rukovodilac Odjela za odnose s javnošću Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Kontrolno brojanje glasova odvija se u sarajevskoj "Zetri", nakon naredbe CIK-a da se ponovno broje glasovi za poziciju Predsjednika RS.

Kandidatkinja opoziconih stranaka u RS-u Jelena Trivić, tvrdi da su se tokom izbornog procesa dogodile brojne neregularnosti, dok njen protukandidat Milorad Dodik (SNSD) tvrdi da je on pobjednik te da je ponovno brojanje neprihvatljivo.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.