7 C
Sarajevo
25.04.2024

Crveni križ KS-Vrijedna donacija za kuhinje Crvenog križa

Činjenica je, nažalost, da broj korisnika usluga javnih kuhinja raste iz dana u dan, a zaposleni i volonteri kuhinja svakodnevno se suočavaju sa izazovom i pitanjem da li će imati dovoljno namirnica da pripreme obroke za sve koji ga trebaju.

Sekretar Crvenog križa Kantona Sarajevo Enaida Višo kaže da je sve više sugrađana, koji zbog pandemije koronavirusa jedini siguran obrok imaju u javnim kuhinjama.

– Upravo zbog toga mnogo znači ova donacija kuhinji Crvenog križa Kantona Sarajevo, koja dnevno spremi 1.115 obroka – kazala je.

- OGLAS -

 “X express” brza pošta kao društveno odgovorna kompanija pomoći će, osim kuhinja Crvenog križa u Sarajevu i Mostaru, rad još dvije javne kuhinje – u Tuzli i Banjoj Luci. 

– Naša kompanija, kao društveno odgovorna, želi pomoći, ali i podstaći ostale subjekte, pojedince, firme i kompanije da se uključe i pomognu sugrađanima u svojim lokalnim zajednicama, u skladu sa svojim mogućnostima – poručio je Nihad Ibišević, predstavnik kompanije “X express”.

Iz Crvenog križa Kantona Sarajevo pozvali su sve društveno odgovorne kompanije da slijede dobar primjer “X expressa” te se uključe i pomognu  sugrađanima, spram svojih mogućnosti.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA