Vijesti
Zatraženo otvaranje vreća sa glasačkim listićima sa četiri biračka mjesta u Banjoj Luci Riječ je o biračkim mjestima na kojima birački odbori nisu adekvatno spakovali izborni materijal.
#

Centralna izborna komisija (CIK) danas je zatražila otvaranje vreća sa glasačkim listićima sa četiri biračka mjesta u Banjoj Luci.

Kako su saopćili iz CIK-a, riječ je o biračkim mjestima na kojima birački odbori nisu adekvatno spakovali izborni materijal. Otvaranje vreća je zatraženo od Glavnog centra za brojanje u Sarajevu, a u cilju pronalaska obrazaca za zbirne rezultate. Riječ je o sljedećim biračkim mjestima:

  • Biračko mjesto 034B010 za Parlament Bosne i Hercegovine i Narodnu skupštinu RS (NSRS);
  • Biračko mjesto 034B027B za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, Parlament Bosne i Hercegovine i NSRS;

  • Biračko mjesto 034B117 za NSRS;

  • Biračko mjesto 034B204 za NSRS.

Kako je navedeno, ako Glavni centar za brojanje nakon otvaranja vreća ne pronađe obrasce za zbirne rezultate, izvršit će se ponovno brojanje te će se utvrditi izborni rezultati sa ovih biračkih mjesta za istaknute nivoe vlasti.

Naredba će biti objavljena na CIK-ovoj internet-stranici i smatrat će se da je danom objave dostavljena svim kandidatima političkih subjekata, nezavisnim kandidatima kao i akreditiranim posmatračima. O terminu početka postupanja Glavnog centra za brojanje po današnjoj odluci CIK-a javnost će biti blagovremeno informirana, saopćeno je.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.