Vijesti
Bolsonaro se drži plana putovanja unatoč infekciji pluća Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro posjetio je jug zemlje nakon što je dan ranije otkrio javnosti da uzima antibiotike zbog plućne infekcije
# Agencije

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro posjetio je jug zemlje nakon što je dan ranije otkrio javnosti da uzima antibiotike zbog plućne infekcije

Bolsonaro je tri puta bio pozitivan na koronavirus, ali prema jednom izvoru liječnici koji su s njime na putovanju ne povezuju plućnu infekciju s covidom-19.

Provevši većinu srpnja u samoizolaciji u službenoj rezidenciji brazilskog predsjednika u Braziliji, Bolsonaro je u petak kazao da je njegov zadnji test na koronavirus bio negativan.

Bolsonaro je u tjednom obraćanju kazao da se osjeća slabo te da su testovi pokazali da ima infekciju.

"Upravo sam dao krv za pretragu. Znate, jučer sam bio malo slab, a čak su pronašli i malu infekciju. Sada sam na antibioticima. Nakon dvadeset dana u zatvorenom, imam druge probleme, imam plijesan u plućima", kazao je.

I njegova supruga Michelle Bolsonaro bila je pozitivna na testu za koronavirus, navodi se u priopćenju predsjedničke palače.

Ministar znanosti i tehnologije Marcos Pontes također je pozitivan na koronavirus te je peti ministar u brazilskoj vladi kojem je potvrđen SARS-CoV-2.

Usprkos infekciji Bolsonaro je posjetio države Bahia i Piaui te u petak Rio Grande do Sul.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.