7.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Konaković: Izgubili smo Bosnu, predali su je Dodiku i Vučiću!

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković izjavio je danas u Sarajevu kako je Stranka demokratske akcije, zajedno sa svojim satelitima, povila kičmu i pristala na prioritete Milorada Dodika i Aleksandra Vučića.

“Danas je mnogo više NATO-a u Srbiji nego u BiH. Akcioni plan koji govori o saradnji s NATO-om je mnogo detaljniji i precizniji od našeg, dok u isto vrijeme ministar odbrane zamajava građane kako je NATO na granici s Drinom”, rekao je Konaković.

Napomenuo je kako izjava predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije da se ne plaše nikakve većine, jer su osigurani u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, omogućena zahvaljujući lideru SDA Bakiru Izetbegoviću.

- OGLAS -

“SDA je poklonila četiri mjesta u Domu naroda”, kazao je Konaković, dodavši kako probosanske snage nikada nisu bile u manjem kapacitetu u Vijeću ministara BiH.

“Najbrojniji bošnjački narod, iako ne pristajem na te podjele, danas ima 2,5 ministara. Odluke u Ministarstvu odbrane ne donosi ministar, nego odlučuje zajedno sa zamjenicima”, istakao je Konaković.

Poručio je kako će se NiP boriti za istinu o agresiji na BiH.

“Nećemo odustati od revizije tužbe protiv Srbije. Zbog Bakira Izetbegovića danas formalno-pravno ne možemo kazati da se desila agresija na BiH”, rekao je on, dodavši da je BiH izgubila jednu historijsku bitku koja se slobodno može nazvati izdajom.

Naveo je kako Dragan Čović ima i entietsku i prostu većinu.

“Sve je to neko u partiji šaha izgubio”, upozorio je Konaković.

Dodao je kako NiP nikada neće pristati na laži i prevare poput akciza.

“Sredstva su im trebala za dodatno zaduživanje”, kategoričan je on.

Prema njegovim riječima, odluka da se ide u izgradnju autoputa koji treba da veže Sarajevo i Beograd je pristanak na zahtjev Dodika i Vučića.

“Tako je to predviđeno Memorandumom Srpske akademije nauka i umjetnosti. Naši lideri su povili kičmu i pristali na ono što su Vučić i Dodik definisali kao prioritete”, istakao je Konaković.

Zapitao se zašto je istočna granica porozna pa migranti nesmetano ulaze, a zapadna granica je hermetički zatvorena pa ne mogu izaći iz BiH.

“Iza nas je pet godina koje su pojeli skakavci”, poručio je Konaković.

Narod i pravda se, kako kaže, sprema za lokalne izbore.

“Nemamo koncept brzog širenja. Radimo malo sporije i sistematičnije. Ljudi koji s nama spremno i hrabro uđu u politički ring su pouzdrani”, rekao je on.

Poručio je kako je Vlada KS meta poznate političke bratije koja s posebnim žarom želi da je sruši.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA