9 C
Sarajevo
20.04.2024

Kantonalnoj bolnici Goražde isporučen dio opreme iz projekta UNDP-a

Kantonalnoj bolnici Goražde danas je dopremljen dio zaštitne medicinske opreme za uposlenike te zdravstvene ustanove, obezbijeđene u okviru UNDP programa “Odgovor na COVID -19” koji se provodi na području cijele BiH.

U projektu vrijednom 400.000 KM, Vlada Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde učestvuje sa 300.000 KM, dok je 100.000 KM obezbijedio UNDP.

– Kantonalnoj bolnici Goražde danas je isporučen dio specijalizirane zaštitne opreme za medicinsko osoblje, koji je obezbijeđen u saradnji sa UNDP-om iz kojeg su najavili da će u toku naredne sedmice doći veći kontingent zaštitnih sredstava, a u narednom periodu i prijeko potrebni mobilni RTG aparat – istakla je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

- OGLAS -

Dodala je da se ulažu maksimalni napori u obezbjeđenju neophodnih uslova posebno u toj zdravstvenoj ustanovi, u borbi protiv koronavirusa.

– Uz respiratore koje dobijamo, imat ćemo sve spremno za naš izolatorij tako da građani BPK Goražde nemaju straha kada je u pitanju spremnost Kantonalne bolnice da odgovori situaciji, ukoliko bude pacijenata kojima će trebati ovaj vid medicinske usluge – naglasila je premijerka BPK Goražde.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA