3 C
Sarajevo
16.04.2024

Lukač: Povratnici iz Sirije moraju biti predmet kontrole bezbjednosnih agencija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) dobilo je sva imena bh. državljana koji bi ovih dana trebalo da budu deportovani iz Sirije – potvrdio je danas entitetski ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Oni, kako je naveo, koji su učestvovalu u terorističkim aktivnostima bit će uhapšeni odmah po dolasku u BiH.

– Što se tiče ljudi koji su bili pripadnici terorističkih organizacija, a u ovom trenutku operišemo podatakom od devet imena koji predstavljaju svojevrsnu opasnost i za BiH, oni moraju biti stavljeni pod kontrolu, uhapšeni i procesuirani za sve što su uradili u Siriji, Iraku ili nekoj drugoj zemlji – rekao je Lukač novinarima u Banjoj Luci.

- OGLAS -

Nada se da će sud i tužilaštvo, koji su vodili te procese, odrediti adekvatne mjere prema njima.

– Oni moraju da budu predmet kontrole svih bezbjednosnih institucija u BiH, kako bi ih držali pod kontrolom, jer od njih ne možemo da očekujemo ništa dobro… – ustvrdio je Lukač.

Po ranijim najavama ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, u Sarajevo će tokom vikenda stići više od 24 osobe, među kojima je i devet državljana BiH, boraca takozvane Islamske države, za kojima je prije toga raspisana centralna međunarodna potjernica i bit će predati Tužilaštvu BiH.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA