10 C
Sarajevo
23.04.2024

John Frusciante se vraća u Peperse

Bend “Red Hot Chili Peppers” objavio je da se gitarista Džon Frušante, nakon 10 godina, vratio u bend. 

Frušante je bend napustio 2008. godine, a naredne godine na njegovu poziciju je došao Džoš Klinghofer.

Bend je na svom Instagram nalogu u nedjelju uveče saopštio da se Frušante vraća na svoje staro “radno mjesto”, kao i da Klinghofer više neće svirati sa njima, prenosi NME Magazin.

- OGLAS -

“Red Hot Chili Peppersi objavljuju da se rastajemo sa gitaristom koji je deset godina sa nama, Džošom Klinghoferom. Džoš je divan muzičar koga poštujemo i volimo. Duboko smo zahvalni za vrijeme koje smo proveli s njim, i beskrajnu darovitost koju je podijelio sa nama. Takođe objavljujemo, sa velikim uzbuđenjem i punih srca, da se Džon Frušante vraća u grupu”, naveli su Pepersi.

Ovo je drugi put da se Frusciante vraća u Pepperse. Član popularne kalifornijske četvorke prvi put je postao 1988. godine i u bendu se zadržao 1992. U tom periodu, objavljen je album “BloodSugarSexMagik” koji im je doneo planetarnu slavu.

Poslije borbe sa zavisnošću od narkotika, u bend se vraća 1998. Već naredne godine objavljen je kultni album “Californication”, a usledili su i hvaljeni “By The Way” (2002) i dupli album “Stadium Arcadium” (2006).

Za kratko vrijeme postali su jedan od najpopularnijih bendova na planeti. Svjetska turneja 2007. godine bila je posljednja sa  Frušanteom u postavi.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA