Vijesti
Brtitanske vlasti pozvale putnike iz Vuhana da se sami izoluju Od virusa identifikovanog kao 2019-nCoV preminula je 81 osoba a zaraženo je više od 2.700 u Kini
#

 Britanska vlada zatražila je danas od putnika koji su se nedavno vratili iz Vuhana, kineskog grada gdje se pojavila epidemija virusne upale pluća, da ne izlaze iz svojih domova kako bi se spriječio eventualni rizik od širenja virusa u zemlji gdej nije zabiljeležen nijedan slučaj infekcije.

"Trenutno u Velikoj Britaniji nije registrovan nijedan slučaj zaraze", izjavio je britanski ministar zdravlja Met Henkok.

"Koronavirusi se obično ne šire ako ljudi nemaju simptome, ali ne možemo 100 odsto da budemo sigurni. Od danas tražimo od svih u zemlji koji su se poslednje dvije nedelje vratili iz Vuhana da se sami izoluju. Ostanite u svojim domovima i izbjegavajte kontakte sa drugima", rekao je Henkok.

Procjenjuje se da se ta mjera odnosi na oko 1.500 ljudi.

Henkok je rekao da se u slučaju pojave nekih simptoma obavezno obrate ljekaru i da ne izlaze dok ne dobiju ljekarsku potvrdu da li imaju virus ili ne.

Od virusa identifikovanog kao 2019-nCoV preminula je 81 osoba a zaraženo je više od 2.700 u Kini.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.