8.8 C
Sarajevo
24.04.2024

Italija: Automobil uletio u grupu njemačkih turista i usmrtio šest osoba

Automobil se u nedjelju zabio u grupu njemačkih turista na sjeveru Italije, pri čemu je poginulo šest, a povrijeđeno 11 osoba, objavili je lokalna vatrogasna služba, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tragedija se dogodila u selu nedaleko od Valle Aurina, blizu Bolzana, u regiji Alto Adige, nešto nakon 13 sati, dok su se Nijemci okupljali za ukrcavanje u autobus.

Autonomna italijanska regija Alto Adige u kojoj se uglavnom govori njemački jezik, sa svojim skijalištima u Dolomitima i neobičnim selima oko Bolzana, popularna je među turistima iz Njemačke.

- OGLAS -

Vatrogasna služba Lutago saopštila je na Facebooku da je šestero ljudi poginulo na licu mjesta.

“Povrijeđeni, od kojih je četvero u kritičnom stanju, prevezeni su u nekoliko regionalnih bolnica, a jedna osoba u bolnicu u obližnjem austrijskom Innsbrucku“, rekao je dr. Marc Kaufmann iz Službe hitne medicinske pomoći.

Mediji su citirali italijanske karabinjere koji su kazali da je vozač bio iz obližnjeg sela Chienes i da je imao visok udio alkohola u krvi. Uhapšen je pod sumnjom da je izvršio ubistvo na cesti, a odvezen je na liječenje u bolnicu u Brunicu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA