Vijesti
Četiri hrvatska državljana u Wuhanu, gradu iz kojeg se počeo širiti koronavirus Ministarstvo vanjskih i europskih poslova od danas ne preporučuje putovanja u određena područja u Kini zbog opasnosti od zaraze.

U kineskom gradu Wuhanu, otkud se počeo širiti koronavirus i koji bilježi najveći broj oboljelih, trenutno se nalaze četiri hrvatska državljana - troje njih živi tamo, dok je jedna osoba u posjetu, piše Večernji list.

'Svi su dobro i u stalnom su kontaktu su s hrvatskim konzularnim službama', rekao je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić-Radman.

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova od danas ne preporučuje putovanja u određena područja u Kini zbog opasnosti od zaraze.

 Onima koji se ipak odluče na put, poručuju kako su diljem NR Kine uvedene preventivne mjere kako bi spriječilo širenje virusa, stoga se preporučuje strogo pridržavanje uobičajenih mjera smanjenja rizika od respiratornih bolesti.

Putnici trebaju pratiti obavijesti kineskih zdravstvenih vlasti i Svjetske zdravstvene organizacije o stanju širenja virusa i preventivnim mjerama, uzimajući u obzir da se radi o novoj vrsti virusa i da se svakim danom utvrđuju nove informacije.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.