5.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Roditelji kritikuju premijera Johnsona jer ne želi da zatvori škole

 
Britanski premijer Boris Johnson suočio se u ponedjeljak s žestokim negativnim reakcijama zbog svoje odluke da škole ostanu otvorene, a roditelji koji ne žele poslati svoju djecu u škole su bijesni.
 

Roditelji se žale da druge zemlje čine puno više kako bi zaustavile širenje koronavirusa, piše Reuters.

Britanija je potvrdila 1.372 slučaja koronavirusa i 35 smrtnih slučajeva što je manje nego u Italiji, Španiji i Francuskoj, gdje su škole zatvorene, iako se očekuje da će broj zaraženih u Velikoj Britaniji porasti.

Johnsonov glasnogovornik rekao je da je naučno zasnovan savjet da zatvaranje škola nije korak koji bi vlada trebala poduzeti u ovom trenutku, ali sve veći broj roditelja odbija poslati svoju djecu u školu.

- OGLAS -

Neki nastavnici koji su razgovarali sa Reutersom kažu da je u ponedjeljak izostao veći od uobičajenog broja djece. Nisu željeli da ih se imenuje jer je menadžment škole tražio od osoblja da ne razgovaraju s medijima.

Na web stranici parlamenta peticija koja poziva vladu da zatvori škole i fakultete prikupila je preko 590.000 potpisa, a broj potpisnika se  povećava. Svaka peticija na web stranici koja dobije više od 100.000 potpisa postaje podložna za raspravu na parlamentu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA