12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Dodikov razgovor s Medvedevim: ”Krupna” pitanja

Dodik je rekao da je Medvedev izrazio želju da dođe, jer nikada nije bio u Banjaluci.

Dodik je rekao da Rusija i Republika Srpska u kontinuitetu imaju dobru saradnju na ekonomskom i političkom planu.

On je istakao da je veoma važno da Ruska Federacija razumije situaciju u BiH i da djelovanjem u Savjetu bezbjednosti UN putem svog ambasadora objasni kompletnu situaciju sa stanovišta činjenica, a ne sa stanovišta spekulacija,” kako to najčešće čini visoki predstavnik u BiH”.

- OGLAS -

“Naravno da je to bila tema razgovora, pošto će početkom novembra biti održana sjednica Savjeta bezbjednosti o BiH. Veoma je važno da očuvamo pažnju Ruske Federacije po ovom pitanju”, rekao je Dodik.

Dodik kaže da je upoznao premijera Ruske Federacije da godinu dana nakon izbora nije formirana vlast na nivou BiH, kao i da su ”Bošnjaci našli razlog da stave pitanje članstva u NATO prije bilo kakvih mogućnosti da se formiraju institucije vlasti”.

On je naveo da je na sastanku bilo riječi o krupnim pitanjima kao što su gasovod i rad rafinerije.

“Apsolutno su spekulacije da rafinerija, odnosno `Nestro`, ne radi. Oni će nastaviti da rade. Prilagođavaće svoju poslovnu politiku okolnostima”, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, najvažnije je da će biti zadržana radna mjesta i da će obim posla u okviru preduzeća “Nestro” biti očuvan i pojačan.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA