Vijesti
Conte objavio nove restrikcije za skupove, restorane, utakmice i škole Italijanski premijer Giuseppe Conte objavio je danas nove restrikcije za skupove, restorane, sportske i školske aktivnosti u pokušaju da se uspori ubrzano širenje virusa korona.
# Agencija
Italijanski premijer Giuseppe Conte objavio je danas nove restrikcije za skupove, restorane, sportske i školske aktivnosti u pokušaju da se uspori ubrzano širenje virusa korona.
 

Vladin ukaz stupa na snagu u roku od 24 časa i biće validan 30 dana.

Zabranjene su proslave u restoranima, klubovima ili na otvorenom i snažno se preporučuje da građani ne prave proslave ni kod svojih kuća sa više od šest gostiju. Vjenčanjima i ostalim ceremonijama može da prisustvuje najviše 30 ljudi.

Ukazom se čvrsto savjetuje nošenje maski kod kuće kada su prisutne i osobe koje nisu članovi porodice. Maske su već obavezne u javnim objektima i na otvorenom.

Restorani i kafići mogu da rade do ponoći za usluge za stolovima, ali ne i za ljude koji stoje u objektu ili ispred poslije 21.00 časova.

Amaterski kontaktni sportovi su zabranjeni ukoliko ih ne organizuju zvanično priznata tijela koja su potpisala bezbjednosne protokole protiv kovida 19 prema odluci nacionalnih sportskih udruženja.

U petak je dnevni broj infekcija u Italiji prvi put premašio 5.000 od marta, a tokom vikenda se približio granici od 6.000. Brojevi su blago opali u prethodna dva dana, ali obično rastu u drugom dijelu sedmice.

Juče je od koronavirusa preminulo 39 ljudi.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.