15.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Stanivuković: Naredni četvrtak ponovo protesti, ali u centru Banje Luke

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini RS-a Draško Stanivuković najavio je danas da će sutra organizovati proteste u Parku “Mladen Stojanović” u Banjoj Luci, ali će odmah tražiti dozvolu da se naredni četvrtak okupe na glavnom banjalučkom trgu.

Vlast mora omogućiti, kaže, proteste, kao i okupljanja građana bez kazni.

Organizovat će, kaže, i sjedenje na klupama ispred crkve u centru grada ili u Parku “Mladen Stojanović” kako bi dokazali da to niko ne može da brani građanima, niti da ih kažnjava zbog nošenja transparenata.

- OGLAS -

Tokom rasprave u Narodnoj skupštini RS-a o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru, Stanivuković je ustvrdio da je veliku štetu Banjoj Luci nanijelo grubo privođenje švedskog državljanina Brune Batinića, 20.juna u tom gradu.

Poslanik u Klubu Srpske demokratske stranke (SDS) Nebojša Vukanović je rekao da se već godinu dana iz Banje Luke šalju loše slike krešenja ljudskih prava i sloboda, što je veliki ožiljak koji će, tvrdi, trajno ostati na RS.

On pita i zašto policajac kamerom “snima malu grupu ljudi koja se u večernjim satima okuplja u centru Banje Luke, a kojima se brani da sjede ispred crkve u centru Banje Luke i na okolnim klupama”.

– Strah koji ste utjerali ljudima u kosti je nevjerovatan. Mene je sramota što takve slike šaljemo u svijet, a ne bi toga bilo da nije licemjera međunarodne zajednice – ustvrdio je Vukanović.

Poslanica PDP-a Jelena Trivić je rekla da opozicionari nisu protiv policije te da žele da ona bude profesionalna.

Razloga, kaže, za sutrašnje okupljanje, koje su inicirala ova tri parlamentarca, ima mnogo i poziva ljude da se bez straha odazovu.

U dosadašnjoj skupštinskoj raspravi o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru nije učestvovao nijedan poslanik vladajuće koalicije u RS.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA