5 C
Sarajevo
25.04.2024

Cvijanović s američkim kongresmenom o bezbjednosnim izazovima

Bilo je riječi i o bezbjednosnim izazovima u BiH i regionu, sa posebnim akcentom na aktuelnu migrantsku krizu, terorizam i povratak državljana BiH sa stranih ratišta.

– U razgovoru sa kongresmenom Dojčom, Cvijanović je istakla da su međusobno uvažavanje i poštovanje dejtonskog Ustava osnov funkcionisanja BiH, te da je zahvaljujući decentralizovanoj strukturi koju je uspostavio Dejton omogućeno da država funkcioniše u miru – saopćeno je iz kabineta entitetske predsjednice.

Entitetska predsjednica je istakla da neformiranje legitimne vlasti koči napredak BiH na njenom evropskom putu i onemogućava realizaciju projekata, koji su važni za unapređenje životnog standarda građana oba entiteta.

- OGLAS -

Upoznala je sagovornika o planovima za izgradnju Memorijalnog kompleksa Donja Gradina, te istakla da će ovaj značajan projekt zajednički realizovati RS i Srbija.

U okviru posjete SAD-u, razgovarala je i sa predstavnikom USAID-a zaduženim za Evropu i Evroaziju Aleksandrom Sokolovskim.

Razgovarano je o unapređenju dosadašnje saradnje s ciljem ekonomskog razvoja i zapošljavanja kroz privlačenje domaćih i stranih investitora.

Cvijanović je istakla da su institucije RS posvećene daljem provođenju ekonomsko – socijalnih reformi, te poboljšanju privrednog ambijenta, kao i životnog standarda svih građana.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA