Vijesti
Devet članova iste porodice zaraženo virusom korona Devet članova iste porodice iz Hong Konga zaraženo je smrtonosnim virusom korona nakon što su zajedno bili na roštilju.
#

Devet članova iste porodice iz Hong Konga zaraženo je smrtonosnim virusom korona nakon što su zajedno bili na roštilju.

U nedjelju je u gradu bilo 10 pozitivnih slučajeva zaraze virusom, nakon što je kasno uveče kod sedmoro ljudi, članova iste porodice, potvrđeno da imaju infekciju.

Ranije tog dana kod muškog člana iste porodice (24) i njegove bake potvrđeno je da imaju virus korona.

Njegovi majka i otac, dvije tetke i tri rođaka su među zaraženima, prenosi South China Morning Post. Oni imaju između 22 i 68 godina.

Još jedan slučaj zaraze potvrđen je kod starijeg muškarca (70) koji nije putovao van Hong Konga od 9. januara, a veći dio vremena proveo je kod kuće.

Sa 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom ukupan broj oboljelih u gradu skočio je za više od trećine na 36, što je povećalo strah od epidemije.

Do ovoga je došlo nakon što su zdravstvene vlasti upozorile na "velike poteškoće" u pronalaženju mogućih nosilaca virusa, jer neki mogu pokazati blage simptome nalik gripu u ranoj fazi.

U svjetlu sve većeg broja slučajeva, Bolnička uprava, koja upravlja gradskim javnim zdravstvenim ustanovama, takođe je rekla da će drastično prilagoditi usluge koje nisu hitne u naredne četiri nedelje.

“Suočeni smo s velikim poteškoćama u izolovanju sumnjivih slučajeva i pronalaženju onih koji su imali bliski kontakt sa potvrđenim pacijentima”, rekao je doktor Čuang Šuk-kvan, šef ogranka za zarazne bolesti Centra za zaštitu zdravlja.

Devet članova iste porodice, kod kojih je potvrđen koronavirus, bilo je na porodičnom okupljanju 26. januara u Kvun Tongu u Hong Kongu. Večeri je prisustvovalo 19 ljudi, uključujući dvoje rođaka iz kontinentalne Kine koji su napustili grad krajem prošlog mjeseca.

Njih dvoje su tražili ljekarsku pomoć preko granice. Jedan od njih nije imao koronavirus, dok se rezultati drugog čekaju.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.