-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Mourinho nakon serije poraza Tottenhama: Tužni smo, ali i pozitivni

Jose Mourinho, menadžer Tottenhama, je nakon četiri uzastopna poraza njegovog tima u svim takmičenjima izjavio da su u klubu tužni, ali i pozitivni, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tottenhamov negativni niz počeo je domaćim porazom od Leipziga u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Uslijedila su dva vezana poraza u Premier ligi od Chelseaja i Wolverhamptona, a posljednji se dogodio u petom kolu FA kupa od Norwicha kada su ‘pijetlovi’ eliminisani nakon izvođenja jedanaesteraca.

“Tužni smo, ali smo pozitivni i tako mora biti. Imamo svojih problema i neću ih ponavljati zato što ljudi znaju i neki su umorni od ponavljanja. Ali, pozitivni smo i nemam se na šta žaliti kod igrača s obzirom na njihov stav i strast koji ulažu u sve što radimo. Mislim da je fantastično naučiti puno od svojih igrača u tako teškom periodu. Držimo se zajedno, nemamo problema, borimo se zajedno. Mogu da zamislim koliko možemo biti jaka grupa u dobrom periodu, bez povreda i loše sreće, sa drugačijim pripremama i boljim rezultatima”, rekao je Mourinho.

- OGLAS -

Naredni izazov koji je pred Tottenhamom je gostovanje kod neugodnog Burnleyja u subotu u 29. kolu Premier lige Engleske. Iako su u lošoj seriji “pijetlovi” još uvijek nisu izgubili sve šanse da se domognu četvrtog mjesta koje vodi u Ligu šampiona. Trenutno su sedmi sa 40 bodova, pet manje od četvrtoplasiranog Chelseaja.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA